Ελλάδα|23.04.2019 09:30

Το άντρο παιδικής πορνογραφίας του ρόκερ και του ζωγράφου στον Άγιο Παντελεήμονα

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Η σύλληψή του έγινε την περασµένη Τετάρτη, όταν αστυνοµικοί της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας πραγµατοποίησαν έρευνα και σε δεύτερο σπίτι στον Αγιο Παντελεήµονα, όπου πέρασαν χειροπέδες σε έναν 67χρονο, ο οποίος επίσης φωτογράφιζε ανήλικες µαθήτριες.

Οι δύο άνδρες φέρονται να εντόπιζαν κορίτσια σε διάφορους χώρους, ακόµα και στους συρµούς και τους σταθµούς του µετρό. Κατόπιν, τα έπειθαν ότι θα τα κάνουν διάσηµα, καθώς έχουν τα... µέσα να προωθούν µοντέλα. Σε 10 περιπτώσεις οι ανήλικες πείστηκαν και µετέβησαν στα σπίτια τους για φωτογράφιση. Η έρευνα ξεκίνησε όταν µία από τις κοπέλες βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει όλα όσα έζησε στην Αστυνοµία.

Ο ζωγράφος που συνελήφθη είχε σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών, είχε πάρει υποτροφίες, είχε επιµεληθεί εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, ενώ το 2008 είχε βραβευθεί από µεγάλη τράπεζα για το έργο του.

Κορίτσια 14-17 ετών

Σύµφωνα µε την Αστυνοµία, φωτογράφιζε κορίτσια ηλικίας από 14 έως 17 ετών. Στο σπίτι του, όπως και στην οικία του 67χρονου, βρέθηκαν περίπου 1.000 φωτογραφίες ανηλίκων. Οι αστυνοµικοί ερευνούν το κατά πόσο οι συλληφθέντες πουλούσαν το υλικό αυτό ή το κρατούσαν οι ίδιοι. Ο 67χρονος, ο οποίος στο παρελθόν ήταν γνωστός στον χώρο της ροκ µουσικής, είχε και «βοηθό» µία γυναίκα, η οποία επίσης προσέγγιζε κορίτσια και τα έπειθε ότι η ίδια και ο φίλος της µπορούσαν να τις κάνουν γνωστές, ούτως ώστε να κερδίσουν δόξα και χρήµα. 

παιδική πορνογραφίαΆγιος Παντελεήμονας