Ελλάδα|23.04.2019 16:42

Η συμμορία που σκότωσε τον Σταματιάδη ρήμαξε 69 σπίτια σε 12 νομούς

Newsroom

Ένα περίστροφο και κηλίδες αίματος που βρέθηκαν μέσα σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αθήνα ξετύλιξαν το κουβάρι της δράσης σπείρας οχτώ ατόμων η οποία άνοιξε περισσότερα από 690 σπίτια κυρίως σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας αφαιρώντας χρήματα και άλλα αντικείμενα άνω των 300.000 ευρώ.  

Πρόκειται για την ίδια συμμορία Αλβανών που είχε δολοφονήσει και τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά στις 2 Απριλίου του 2018 από 8  άτομα. Σύμφωνα με τις αρχές οι δράστες διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις οικιών, σε συνολικά 12 νομούς της Ελλάδας.

Χρησιμοποιώντας κλεμμένα ΙΧ πραγματοποίησαν 69 κλοπές σε Φθιώτιδα, Λακωνία, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Καρδίτσα, Λάρισα και Φωκίδα με τον χρονικό ορίζοντα των διαρρήξεων να τοποθετείται από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον περσινό Απρίλιο.

Οι κακοποιοί είχαν ως ορμητήριο διαμερίσματα στα Πατήσια και την Αργυρούπολη στην Αττική και από εκεί ερευνούσαν την ύπαρξη σπιτιών σε όλη την επικράτεια που οι ένοικοι τους μπορεί να έλειπαν ώστε να προχωρήσουν σε διάρρηξη. Οι τρεις από τους δράστες, κρατούνται σε Ελληνικές φυλακές ήδη και ένας από αυτούς σε φυλακή στο Βέλγιο, στο οποίο είχε διαφύγει, μετά την ανθρωποκτονία Σταματιάδη.

Ο 5ος βρίσκεται επίσης ήδη φυλακισμένος, για υπόθεση ληστείας. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Αλέξανδρος ΣταματιάδηςΔολοφονία Σταματιάδη