Γιάννης Αδαμόπουλος: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
NewsroomΣε ηλικία 63 ετών απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στην Σκληρού Μεσσηνίας, τόπος καταγωγής του.
Ο Γιάννης Αδαμόπουλος ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και άσκησε μαχόμενη δικηγορία στην Αθήνα από το 1986.
Από τον Απρίλιο του 2005 μέχρι το Νοέμβριο του 2007 διετέλεσε Συνήγορος του Καταναλωτή, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής.
Από το Νοέμβριο του 2007 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 διετέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Κολλεγίων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και αντιπρόεδρος του ΕΣΕΕΚΑ.
Από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε γενικός γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, ενώ στις εκλογές του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2011 εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, παραμένοντας στη θέση μέχρι το 2014.
«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο νέο της αδόκητης απώλειας του συναδέλφου και πρώην Προέδρου του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλου. Το ΔΣ θα συνεδριάσει εκτάκτως για να εκδώσει ανακοίνωση, να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκλιπόντος και να λάβει όλες τις δέουσες αποφάσεις μόλις πληροφορηθεί τα της εξοδίου ακολουθίας. Προσωπικά εκφράζω στους συγγενείς του τα συλλυπητήρια μου για την απώλεια του συναδέλφου μας που διατέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου από το 2011-2014», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.
- Πόλεμος στο Ιράν: Όλα δείχνουν ότι ο Χαμενεί είναι νεκρός - Πώς φτάσαμε στη σύρραξη και ποια η επόμενη ημέρα
- Συναγερμός στη βάση της Σούδας: «Σφραγίζεται» υπό τον φόβο επίθεσης του Ιράν - Τι λέει η κυβέρνηση
- Εξωγήινος Εμμανουήλ Καραλής: Αδιανόητο άλμα στα 6,17 μ. - Έγραψε ιστορία ξανά
- Σπάνια πορσελάνη από την κινεζική δυναστεία Γιουάν ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο στη Σιγκαπούρη