ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 5% στον Δείκτη Κύκλου Εργασιών Βιομηχανίας το Νοέμβριο
NewsroomΜείωση 5% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Νοέμβριο πέρυσι σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023, έναντι μείωσης 2,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2023 με το 2022.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αυτή η μείωση στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών προήλθε:
1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:
- Μείωση κατά 5,3 του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποίησης
- Αύξηση κατά 18,4% του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων-λατομείων
2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
- Μείωση κατά 9,4% του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς
- Μείωση κατά 2,3% του δείκτη κύκλου εργασιών εσωτερικής αγοράς
Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 7,5% τον Νοέμβριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2024.
- Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία: Τα προσχέδια και το σενάριο ανταλλαγής του Ντονμπάς με αντάλλαγμα 800 δισ.
- Τέμπη: Εξελίξεις στη δίκη για τα χαμένα βίντεο - «Η Interstar ομολόγησε ότι έγιναν διαγραφές»
- Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μας έβαλαν άδικο πρόστιμο 3.700 ευρώ για ρευματοκλοπή και μας έκοψαν το ρεύμα»
- Διαστημική «σαβούρα»: Η κρυφή απειλή πάνω από τα κεφάλια μας και η επαναστατική μέθοδος για τον εντοπισμό της