Αναστάσιος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας μέχρι τη Δευτέρα
NewsroomΣτη Μητρόπολη Αθηνών βρίσκεται το σκήνωμα του Αρχιεπίσκοπου Αλβανίας Αναστασίου, ώστε να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το πρωί της Δευτέρας (27/1).
Σήμερα, Κυριακή (26/1), θα τελεστεί Θεία Λειτουργία της οποίας θα προστεί ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Πενθήμερο πένθος στην Αλβανία
Στο μνημόσυνο θα δώσουν το «παρών» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Στο μεταξύ, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας αποφάσισε την εκλογή του Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη ως Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου -που θεωρείται και ως επικρατέστερος διάδοχος του Αναστασίου- και η κήρυξη πενθήμερου πένθους από 25 έως 29 Ιανουαρίου 2025 στην Εκκλησία της Αλβανίας. Επίσης, ανακοίνωσε ότι η υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού Aρχιεπισκόπου Αναστασίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα θα λάβει χώρα την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2025.
- Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
- Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
- Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
- Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του