Ελλάδα|25.04.2019 16:45

Χαρείτε την Πρωτομαγιά με κρασί Αλλοτινό από την Ελληνικά Κελλάρια

Newsroom

Η Πρωτομαγιά έφτασε και είναι ιδανική ευκαιρία να μαζευτείτε οικογένεια και φίλοι για να χαρείτε αυτή τη γιορτή της άνοιξης και των λουλουδιών. Η ιδέα ενός πικ-νικ στην εξοχή ή μιας μάζωξης στο σπίτι φαντάζει υπέροχη. Σε όλες τις περιπτώσεις, η εξαιρετική και οικονομική σειρά κρασιών Αλλοτινό, της Ελληνικά Κελλάρια θα σας συντροφεύσει και θα γεμίσει με αρώματα και γεύσεις την πρώτη μέρα του μήνα. Η εύκολη συσκευασία του με το εύχρηστο βιδωτό καπάκι, θα σας λύσει τα χέρια, αφού μπορείς να το πάρεις μαζί σου όπου και αν πας.

Για αυτούς που θα επιλέξουν ελαφρές γεύσεις στο πικ-νικ, ιδανικό είναι το Αλλοτινό Λευκό, από τις ποικιλίες Σαββατιανό και Ροδίτης. Θα συνοδεύσει τέλεια τις σαλάτες, τα ορεκτικά και τα σάντουιτς. Έχει χρώμα χρυσοκίτρινο και άρωμα φρέσκο, καθαρό και λεπτό, με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού. Η γεύση του είναι νευρώδης, νεανική και φρουτώδης με χαρακτηριστική επίγευση που διαρκεί. Σερβίρεται πολύ δροσερό, στους 8° – 10° C.

Αν το μενού στο σπίτι ή το πικ-νικ περιλαμβάνει κόκκινο κρέας, τότε δεν θα πρέπει να λείπει ένα Αλλοτινό Ερυθρό Ξηρό ή Αλλοτινό Ερυθρό Ημίγλυκο.  Το Ξηρό, από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο και Syrah, έχει βαθυκόκκινο χρώμα κερασιού με βιολετί ανταύγειες. Πολύ ευχάριστο άρωμα που παραπέμπει σε κόκκινα φρούτα, με ελαφρούς τόνους μπαχαρικών. Οι λάτρεις των πιο γλυκών γεύσεων θα ενθουσιαστούν με το Ημίγλυκο, αφού θα νιώσουν μια πρώτη, ευχάριστη γλυκύτητα και θα αναδειχθεί η αίσθηση των φρούτων και των έντονα αρωματικών λουλουδιών. Σερβίρονται και τα δύο δροσερά, στους 15° -18° C.

Μία ακόμα υπέροχη επιλογή για την Πρωτομαγιά αποτελεί το Αλλοτινό Ροζέ. Αρώματα καλοκαιρινών φρούτων και έντονους τόνους φράουλας αναδύονται από το ξηρό αυτό Αγιωργίτικο με το λαμπερό και διαυγές χρώμα. Η γεύση του είναι εκλεπτυσμένη, μεστή και πλήρης και με επίγευση που αφήνει έντονη την αίσθηση καραμέλας. Σερβίρεται πολύ δροσερό, στους 8° -12° C.

O Μάιος έχει τις όμορφες στιγμές του που ξεκινούν με τη γιορτή της Πρωτομαγιάς. Ας απολαύσουμε λοιπόν αυτή την πρώτη μέρα του μήνα, όπως της αρμόζει: με καλή παρέα, στεφάνια από λουλούδια, και ένα ποτήρι Αλλοτινό!

www.gwc-microsite.gr

Ελληνικά Κελλάριακρασί Αλλοτινό