Ελλάδα|02.02.2025 18:43
Κρήτη: Τουρκικό πλοίο ανοιχτά του νησιού - Κινητικότητα έπειτα από ελληνική Navtex
NewsroomΤουρκική κορβέτα πλέει αυτή την ώρα ανοιχτά της Κρήτης, μετά από ελληνική Navtex που εξέδωσε ο σταθμός Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.
Το τουρκικό πλοίο παρακολουθεί τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα στο ύψος του Αγίου Νικολάου από το ιταλικό ερευνητικό «Ievoli Relume» και το «NG Worker». Εργασίες που διεξάγονται στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας και Κύπρου.
Σε διεθνή ύδατα τα ερευνητικά
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», τα ερευνητικά πλέουν εντός διεθνών υδάτων βόρεια της Κρήτης.
Στο σημείο βρίσκεται και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία παρακολουθεί τις εργασίες προστασίας του υποβρύχιου καλωδίου, όπως συμβαίνει σε κάθε αντίστοιχο περιστατικό κατά πάγια πρακτική.
Διαβάστε ακόμη
- Σε πύρινο κλοιό η Ευρώπη: Καταρρέουν οι υποδομές από τον ιστορικό καύσωνα - «Φωτιά» στις τιμές του ρεύματος
- Τρόμος από συμμορίες ανηλίκων στο Περιστέρι: Κυκλοφορούν με μαχαίρια και σιδερογροθιές
- Ακραίο: Ανήσυχοι οι επιστήμονες μετά από δύο διαδοχικές πυρκαγιές στη Γροιλανδία
- Μεγάλη διαρροή στη Meta: Άφησε εκτεθειμένες μέχρι και τις ιδιωτικές συνομιλίες των υπαλλήλων της