Νέος σεισμός 4,4 Ρίχτερ τα ξημερώματα ανοιχτά της Σαντορίνης
NewsroomΣεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία χαρακτηρίζεται «ασθενής», σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες —στη 01:54— στον θαλάσσιο χώρο «23 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού», ή αλλιώς 234 νοτιοανατολικά της Αθήνας, σε μικρή απόσταση από τη Σαντορίνη, κατά δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Μετά τον σεισμό των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ακολούθησε ακόμα ένας στα 3,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου.
Πάνω από 380 σεισμοί έχουν καταγραφεί
Από την 24η Ιανουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Θήρας και Αμοργού, διαπιστώνεται «μεγάλη αύξηση της σεισμικότητας», έχουν καταγραφτεί πάνω από 380 σεισμοί, δήλωσε χθες Κυριακή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Καραστάθης, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, προσθέτοντας πως οι επιστήμονες παρακολουθούν «με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου».
- Καρέ καρέ η αμερικανική επιχείρηση αρπαγής του Μαδούρο - Τα δύο κρίσιμα λεπτά, η ανταλλαγή πυρών και τα ελικόπτερα
- Βόλος: «Δεν θα με φοβίσουν» λέει μετά τον ξυλοδαρμό του ο εκδότης της «Μαγνησίας» - Τι αναφέρει για Μπέο
- Παγκόσμια ανησυχία: Διέρρευσαν 149 εκατ. κωδικοί - Ανάμεσά τους Gmail, Facebook, Instagram και Netflix
- Πώς τα ζώα μπορούν να μας δείξουν τον τρόπο να απαλλαγούμε από τους τυράννους