Κεφαλονιά: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία - Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι
NewsroomΑντιμέτωπη με έντονη βροχόπτωση βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο η Κεφαλονιά, γεγονός που έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, κατολισθήσεις αλλά και υλικές ζημιές.
Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι
Ειδικότερα, σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, σε πολλές περιοχές του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, και υπάρχουν υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο.Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση στο στενό του Πόρου, όπου έχουν ήδη σημειωθεί κατολισθήσεις, με πέτρες και βράχους να έχουν πέσει στο οδόστρωμα. Ο δρόμος Σκάλας – Πόρου είναι κλειστός, καθώς έχει μετατραπεί σε χείμαρρο, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.
Επίσης, στον δρόμο προς το Λιμάνι του Πόρου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποχωρήσουν τα κιγκλιδώματα λόγω της διάβρωσης του εδάφους.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι Μεταξάτα έχουν πλημμυρίσει αυλές και ένα σπίτι, ενώ από την πλευρά του το ekefalonia.gr αναφέρει πως σπίτια και στα Περατάτα έχουν πλημμυρίσει σπίτια.
Έχουν γίνει συστάσεις σε κατοίκους και επισκέπτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις εάν δεν υπάρχει απολύτως απαραίτητος λόγος, εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών.
- Δύσκολες ώρες στο Ρέθυμνο από τη μεγάλη φωτιά: Τραυματίστηκε ηλικιωμένος, αδύνατες οι ρίψεις νερού
- Ένταση στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντοπούλου - Πολύζου: Επέμβαση του 100 και αλληλοκαταγγελίες
- Κυψέλη: «Θέλω να μείνω μόνη» - SMS από το τηλέφωνό της 38χρονης μέχρι και χθες δεχόταν ο πατέρας της
- «Το έργο δεν χρειάζεται σωματοφύλακες»: Η θέση της Έρης Ρίτσου για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών