Ελλάδα|27.02.2025 21:30

Τέμπη - Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ - Πάνω από 6.000 αστυνομικοί στο Σύνταγμα

Newsroom

Μεγάλη αστυνομική δύναμη θα υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (28/2), καθώς αναμένονται χιλιάδες αστυνομικοί να βρίσκονται τόσο πέριξ της Βουλής, όσο και ανάμεσα στον κόσμο που θα διαδηλώνει για δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Το κέντρο της πρωτεύουσας αναμένεται να είναι απροσπέλαστο, αφού θα υπάρχουν πάνω από 6.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ θα πετάει και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, αλλά και drone, που θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα θα είναι τα οχήματα εκτόξευσης νερού, οι «Αίαντες», καθώς επίσης θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι στον χώρο πέριξ του Συντάγματος.

Άντρες και γυναίκες της ασφάλειας θα βρίσκονται ανάμεσα στον κόσμο με πολιτικά, ώστε να απομονώσουν εγκαίρως όσους επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια. Κλειστοί θα είναι οι δρόμοι από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος και την πλατεία Συντάγματος, με τη μετακίνηση από το Χίλτον μέχρι και το Σύνταγμα να είναι αδύνατη.

Σύνταγμααπεργίακέντρο Αθήναςειδήσεις τώραΤέμπησυλλαλητήριο