Ελλάδα|29.04.2019 16:42

«Πολύ κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της 8χρονης που δέχθηκε σφαίρα»

Newsroom

Την κρισιμότερη μάχη της ζώης της δίνει η 8χρονη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων. Ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας μιλώντας στο ethnos.gr τονίζει ότι η κατάσταση του μικρού κοριτσιού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Μάλιστα προσθέτει ότι η 8χρονη υποστηρίζεται μηχανικά και αναφέρει ότι το επόμενο 48ωρο είναι το κρισιμότερο της ζωής της.

Πως έγινε το περιστατικό

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, όταν το κοριτσάκι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του. Ξαφνικά η 8χρονη από τη Θήβα κατέρρευσε στο έδαφος και όταν την πλησίασαν οι γονείς της διασπίστωσαν ότι έχανε αρκετό αίμα από το κεφάλι.

Άμεσα, το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Θήβας και από εκεί έγινε διακομιδή στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και στη συνέχεια -λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασής του- διακομίστηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. 

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Θήβας ανέφεραν ότι η σφαίρα «καρφώθηκε» στο κρανίο του 8χρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με το tvstar.gr, ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό και συλλέγουν στοιχεία για να εντοπίσουν τον δράστη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πυροβολισμός δεν ακούσθηκε, γι' αυτό και εξετάζεται η εκδοχή να εξοστρακίστηκε η σφαίρα από απόσταση, από πασχαλινό γλέντι που ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή. Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Λιβαδειάς.

ΘήβαΠαίδων Αγλαΐα Κυριακού