«Πειραγμένες αντλίες»: Έκθεση της ΕΛΑΣ αποκαλύπτει πώς έκλεβαν τους πολίτες με λογισμικό
NewsroomΑπολογήθηκαν οι συλληφθέντες για την υπόθεση με τις πειραγμένες αντλίες στα βενζινάδικα, ενώ σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, στη φυλακή οδηγήθηκαν 11 άτομα.
Αποκαλυπτική παράλληλα είναι η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ειδικό λογισμικό, για να κλέβουν λίτρα καυσίμων από τον κόσμο.
Η έκθεση της ΕΛΑΣ για τις «πειραγμένες αντλίες»
«Σε περίπτωση ελέγχου υπάρχει κουμπί μέσω του πληκτρολογίου του υπολογιστή που εξαφανίζει το πρόγραμμα και επαναφέρει το σύστημα εισροών-εκροών σε νόμιμη λειτουργία.
Παράλληλα, υπάρχει μία δεύτερη δικλείδα ασφαλείας ώστε να απενεργοποιηθεί η παράνομη παρακράτηση λίτρων από τις αντλίες σε περίπτωση που δεν υπάρχει υπάλληλος στο γραφείο, η οποία είναι μέσω του πληκτρολογίου της αντλίας.
Ο υπάλληλος πατάει στο πληκτρολόγιο της αντλίας (καντράν) την ένδειξη «preset» και στη συνέχεια την ποσότητα παράδοσης καυσίμου σε λίτρα. Αυτός ο συνδυασμός θέτει τον κλέφτη εκτός λειτουργίας.»
- «Μας μετατρέπουν σε ενεργειακό σκουπιδότοπο»: Ανησυχία για μονάδα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο
- «Έκανε φασαρίες»: Τι λένε γείτονες για τον 27χρονο που δολοφόνησε με 15 μαχαιριές την Πηνελόπη
- Μητσοτάκης από ΗΠΑ: Τα «2+2» μηνύματα σε Άγκυρα και επενδυτές και το κρίσιμο σπριντ πριν τον ΟΗΕ
- Το υπουργικό ζεύγος που πήγαινε στο Κολωνάκι, η Ντόρα που κάτι ξέρει και τα διυλιστήρια στο κάδρο Τσίπρα