Ελλάδα|30.04.2019 12:05

Βίντεο - ντοκουμέντο από Καλαμάτα: Γυναίκα κατέγραψε τον θάνατο του εικονολήπτη (vid)

Newsroom

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Καλαμάτα μετά το τραγικό τέλος του 53χρονου εικονολήπτη, που βιντεοσκοπούσε το έθιμο του σαϊτοπόλεμου. Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, πατέρας δύο παιδιών, έμελλε να καταγράψει τον θάνατό του, με την κάμερα που κάλυπτε το άκρως επικίνδυνο έθιμο.

Τη στιγμή εκείνη κατέγραφε τις ανατριχιαστικές εικόνες και μία γυναίκα, που βρισκόταν λίγο μόνο μέτρα πίσω από τον 53χρονο. Στο βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, φαίνεται ο εικονολήπτης να στέκεται με την κάμερα στα χέρια και να τραβάει τον σαϊτοπόλεμο. Ξαφνικά, χωρίς να καταφέρει να αντιδράσει κανείς, η σαϊτα εκτοξεύεται, τον βρίσκει στο κεφάλι και σωριάζεται αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο.

Αμέσως μετά το τραγικό συμβάν άρχισαν οι έρευνες για τους υπεύθυνους της τραγωδίας, με τις συζητήσεις για το μέλλον του εθίμου να διαδέχονται η μία την άλλη.

Κεντρικό πρόσωπο σε αυτές τις συζητήσεις ο δήμαρχος Καλαμάτας. Ο Παναγιώτης Νίκας, βρέθηκε στο στόχαστρο του γιου του αδικοχαμένου εικονολήπτη, μετά τις πρώτες δηλώσεις που έκανε περί μη κατάργησης του εθίμου.

«Τον Κώστα τον γνωρίζω πάνω από δέκα χρόνια, γνωρίζω και την οικογένειά του. Φανταστείτε πόσο έχω συγκλονιστεί. Δεν βλέπω με αδιαφορία αυτό το γεγονός. Έχω συγκλονιστεί», είπε ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε σχετικά με τη δήλωσή του μετά τον θάνατο του Κ. Θ., ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στον DNA των κατοίκων.

Όπως είπε «το έθιμο αυτό έγινε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Είναι ένα έθιμο που γίνεται μετά την επανάσταση». Ο κύριος Νίκας, ξεκαθάρισε ότι «μετά το θάνατο του Κώστα, δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτός ο θεσμός αν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όπου θα υπάρχουν όροι διεξαγωγής του. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν νομίζω ότι μετά το θάνατο του Κώστα μπορεί να πάρει απόφαση». 

Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας είπε ότι «είχαν ληφθεί τα περισσότερα μέτρα από κάθε άλλη φορά. Προφανώς θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι αυτό το βεγγαλικό θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το περιστατικό». 

Για πλημμέλημα διώκονται οι 7 συλληφθέντες

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν το μεσημέρι οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη το βράδυ του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, οι επτά συλληφθέντες, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, θα δικαστούν σήμερα στις 13:00, με την αυτόφωρη διαδικασία. Χθες, τα επτά άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ θα παραμείνουν κρατούμενα μέχρι την δίκη.

εικονολήπτηςσαϊτοπόλεμοςΚαλαμάτα