Ελλάδα|30.04.2019 13:16

Καιρός: Βροχές την Πρωτομαγιά - Έρχονται βροχές και αφρικανική σκόνη (pics)

Newsroom

Πού θα βρέξει την Πρωτομαγιά και με τι καιρό θα γίνει η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων; Πότε αναμένεται κύμα κακοκαιρίας; Ο μετεωρολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ κάνει τη δική του εκτίμηση για τον καιρό την Πρωτομαγιά, δίνοντας στη δημοσιότητα χάρτες. 

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος έγραψε στο Facebook τα εξής: 

Φίλες και φίλοι! Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Με αραιή συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη θα κυλήσει η Πρωτομαγιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία το μεσημέρι γύρω στους 18 βαθμούς στα δυτικά και στους 22-24 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Την Πέμπτη τοπικές μπόρες - καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται στα ορεινά, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4-5 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Τετάρτης.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός την Παρασκευή θα είναι γενικά καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εξασθενημένους τους ανέμους στα πελάγη και τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, όμως, το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται αλλαγή του καιρού με λασποβροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς και τοπικές καταιγίδες, ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη 6-7 μποφόρ που θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και με τη θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή!

καιρόςΠρωτομαγιάΣάκης Αρναούτογλου