Φωτιά στην Κρήτη: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου
NewsroomΣυνεχίζουν την επιχείρησή τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, που τυλίχθηκε στις φλόγες, το μεσημέρι της Τρίτης 25-3-2025. Στο σημείο βρίσκονται περισσότεροι από 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται στη φάση της αποκάθαρσης του χώρου, χωρίς να υπάρχει ενεργή εστία φωτιάς.
Οι δυνάμεις θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιχείρηση, ενώ έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς διενεργεί ήδη το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
20 πυροσβέστες στο σημείο
Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στήθηκε μεγάλη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα, μεταξύ άλλων υδροφόρες ΟΤΑ και ιδιωτών, όπως και εθελοντές. Στόχος εξαρχής ήταν να εξαλειφθεί ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς σε γειτονικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, λίγη ώρα μετά την έναρξη της επιχείρησης, ενεργοποιήθηκε επείγουσα ειδοποίηση μέσω του «112», λόγω των πυκνών καπνών που είχαν «σκεπάσει» μεγάλο μέρος της ευρύτερης περιοχής της ΒΙΠΕ. Η καταστροφή που έχει υποστεί το κτίριο είναι ολοσχερής.
- Ο Τραμπ σε αναζήτηση «στρατηγικής εξόδου» από το Ιράν - Γιατί φουντώνει η ανησυχία στον Λευκό Οίκο
- «Θέλω να φύγω όμορφα»: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο έπειτα από 601 ημέρες αναμονής
- «Δεν σταμάτησαν να κλαίνε»: Συγκινεί η 82χρονη Σοφία Ρωμνάκη που παρέλασε στη Ρόδο για την 25η Μαρτίου
- Η εξαφάνιση της Σέριλ Γκρίμερ: Ο απαγωγέας της οδηγείται στη δικαιοσύνη 56 χρόνια μετά