Πειραιάς: Κύκλωμα εξαπατούσε ηλικιωμένους στα ATM - Πάνω από 22.000 ευρώ η λεία τους
Γιάννης ΖιάκαςΈνα καλά οργανωμένο κύκλωμα, που δρούσε στον Πειραιά με στόχο ηλικιωμένους, εξαρθρώθηκε από τις Αρχές. Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη της σπείρας δρούσαν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2024, έχοντας αποσπάσει περισσότερα από 22.000 ευρώ από τα θύματά τους μέσω κλοπών και ληστειών.
Πώς δρούσαν
Οι δράστες κινούνταν σε ομάδες δύο ή περισσότερων ατόμων κοντά σε ΑΤΜ τραπεζών στον Πειραιά. Παρακολουθούσαν διακριτικά τα θύματά τους κατά τη διάρκεια των αναλήψεων, απομνημονεύοντας το PIN τους και στη συνέχεια, με διάφορους τρόπους, τους αποσπούσαν το πορτοφόλι.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν βία ή τεχνάσματα, όπως την προσποίηση ότι βοηθούν τα θύματά τους, ενώ σε άλλες εισέβαλαν ακόμα και σε σπίτια ηλικιωμένων με πρόσχημα τη μεταφορά τους με όχημα.
Προσπάθησε να διαφύγει με ταξί
Η ταυτοποίησή τους προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρίες. Από την έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, με τα ποσά που απέσπασαν να κυμαίνονται από 300 έως και 10.000 ευρώ ανά περιστατικό.
- Τα μπλόκα των αγροτών τα επόμενα 24ωρα, το σχέδιο για τις γιορτές και η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης
- Ο Ιβάν Σαββίδης στους εργαζόμενους του OPEN: «Δεν τα έχω πει ακόμα όλα στην Ελλάδα»
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Οι νέες φωτογραφίες με Τσόμσκι, Μπιλ Γκέιτς και τα περίεργα μηνύματα από τη «Λολίτα»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Ποιος είναι ο 21χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος που κατέθεσε μήνυση κατά του τραγουδιστή