Ελλάδα|29.03.2025 14:29
Χαλάζι χτύπησε δενδροκαλλιέργειες σε περιοχές του Τυρνάβου
NewsroomΜετά τον παγετό ήρθε το χαλάζι για να αποτελειώσει τις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, φέροντας σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς κυρίως δενδροκαλλιεργητές.
Η αλήθεια είναι ότι οι αγρότες μετά τον παγετό που έπληξε την περιοχή στις 20 Μαρτίου δεν περίμεναν ότι θα έπεφτε και χαλάζι.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Τυρνάβου, Αντώνης Τσικριτσής οι ζημιές είναι μεγάλες και αυτό που ζητούν οι αγρότες που επλήγησαν είναι να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις και να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις.
Το χαλάζι που έπεσε μετά τις 6 το απόγευμα είχε το μέγεθος φουντουκιού και έπληξε κυρίως δενδροκαλλιέργειες οι οποίες ήταν πάνω στην ανθοφορία και την καρπόδεση. Η περιοχή που χτυπήθηκε περισσότερο ήταν του Αμπελώνα και του Τυρνάβου.
Διαβάστε ακόμη
- Η Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα για ενέργεια και προϋπολογισμό - Οι «σκληροί» και οι πιέσεις της Ελλάδας
- Νέα καταγγελία κατά της Γκίλφοϊλ: «Έχω εκρηκτικό ηχητικό από την Ελλάδα που μπορεί να ρίξει τον Τραμπ»
- Κατασχέθηκαν φιαλίδια από το ιατρείο της οδού Καρνεάδου για τον θάνατο του Μαζωνάκη - Τι περιέχουν
- AI και βιολογικά όπλα: Η προειδοποίηση της MI5 και η νέα ασύμμετρη απειλή