Ελλάδα|04.05.2019 16:54

Ηράκλειο: Ένας 13χρονος στο νοσοκομείο με έγκαυμα στο πρόσωπο από κροτίδες

Newsroom

Ώρες αγωνίας περνά η οικογένεια του 13χρονου που υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε γειτονιά του Ηρακλείου παραμονή της Πρωτομαγιάς.

Όλα ξεκίνησαν από ένα επικίνδυνο… «παιχνίδι» με οινόπνευμα και φωτιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νεαρό αγόρι να νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο με εγκαύματα δευτέρου βαθμού και την ανησυχία του ίδιου και των συγγενών του να είναι μεγάλη.

Η μητέρα του 13χρονου μίλησε στο neakriti.gr για όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο απόγευμα που έμελλε να προκαλέσει τεράστια κινητοποίηση και χτυποκάρδι στους δικούς του ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ίδια, «οι φίλοι του τον περίμεναν στην πίσω πλευρά της εκκλησίας και εκείνο το απόγευμα ο γιος μου κατέβηκε στην πλατεία προκειμένου να τους συναντήσει. Τότε ήταν που είδε κάποια άλλα παιδιά να παίζουν με ένα μπουκάλι οινόπνευμα και φωτιά. Συγκεκριμένα, έριχναν οινόπνευμα στο πεζούλι και μετά έβαζαν φωτιά μέχρι που οι φλόγες… έφτασαν στο μπουκάλι».

Η μητέρα του 13χρονου δηλώνει πως «το παιδί μου είδε αυτό το “παιχνίδι” και προσπάθησε να αποφύγει το σημείο. Ωστόσο, η ροή του μπουκαλιού είχε πιάσει φωτιά και ένα παιδί προσπαθούσε να αδειάσει το μπουκάλι με το οινόπνευμα που τυλιγόταν στις φλόγες, σηκώνοντάς το ψηλά και ρίχνοντάς το τριγύρω. Κάπως έτσι, η φωτιά έφτασε στο πρόσωπο του παιδιού μου και κάηκε.».

Η μητέρα αναφέρει πως αναγνωρίζει ότι το άλλο παιδί δεν ήθελε να συμβεί αυτό, δεν ήθελε ο 13χρονος να τραυματιστεί και να ξεκινήσει ένας τέτοιος «μαραθώνιος», μία τέτοια περιπέτεια, όμως ήταν κάτι πολύ επικίνδυνο που προκάλεσε τελικά πρόβλημα και μεγάλη ανησυχία.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς του 13χρονου από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού: «με πήρε τηλέφωνο ένας γείτονας που βοήθησε, μάλιστα, ώστε να σβήσει η φωτιά. Επειδή δεν ήμουν σπίτι, μίλησα με τον πατέρα μου που πήγε στην πλατεία, πήρε το παιδί και στη συνέχεια το μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκείνη τη στιγμή προσπάθησα να του μιλήσω, ωστόσο πονούσε πολύ» περιγράφει η μητέρα του στο neakriti.gr.

«Αυτό που επείγει, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η υγεία και η ψυχολογία του παιδιού μου» τονίζει η ίδια η οποία ανήσυχη, βρίσκεται δίπλα στο παιδί της και περιμένει με αγωνία να εξελιχθεί όσο πιο θετικά γίνεται η κατάσταση του 13χρονου.

Όπως αναφέρει, το αγόρι φέρει εγκαύματα, μεταξύ άλλων, πίσω από το αυτί και στο δεξί μάγουλο. Νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ και βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Τα συναισθήματά του μετά το περιστατικό

Η μητέρα του νεαρού αγοριού περιγράφει τα όσα ένιωσε ο 13χρονος για το περιστατικό, τις διακυμάνσεις των συναισθημάτων του: «Στην αρχή έβγαινε ο εγωισμός μπροστά, νευρίαζε. Καταλάβαινε πως όλα έγιναν κατά λάθος, όμως κανείς από εμάς δεν μπορεί να καταλάβει πώς παιδιά μπορεί να ασχοληθούν με κάτι τόσο επικίνδυνο, με φωτιά και οινόπνευμα.».

Όσο για την ίδια, «είμαι τρομοκρατημένη από αυτό που συνέβη. Είμαι τρομοκρατημένη για την ψυχολογία του παιδιού μου. Αυτό που επείγει, όμως, είναι να γίνει καλά ο γιος μου.».

Η Αστυνομία έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και έχει ξεκινήσει έρευνες, ενώ σύμφωνα με τη μητέρα, ο 13χρονος έχει δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς περιγράφοντας όσα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, για το συμβάν έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ η μητέρα ενός άλλου παιδιού συνελήφθη εκείνη την ημέρα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Πηγή: neakriti.gr

κροτίδεςΗράκλειο Κρήτης