Ελλάδα|01.05.2019 14:19

Σήμερα η κηδεία του εικονολήπτη - Τι λέει ο δικηγόρος των κατηγορούμενων «σαϊτομάχων»

Newsroom

Σήμερα το απόγευμα θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον εικονολήπτη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα.

Η κηδεία του εικονολήπτη θα γίνει σήμερα στις 18:00 το απόγευμα στον τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Εύα Μεσσηνίας.

Χθες αφέθηκαν ελεύθεροι οι επτά άνδρες που είχαν συλληφθεί, απαγγέλλοντας τους κατηγορίες για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, για την τραγωδία στο σαϊτοπόλεμο και έλαβαν αναβολή για την προσεχή Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, h αστυνομία έχει συγκεντρώσει οπτικοακουστικό υλικό από τον σάκο που φορούσε ένα άτομο που συμμετείχε στον σαϊτοπόλεμο και στο οποίο φαίνεται να παίρνει φωτιά και να φεύγει μια σαϊτα. Υπάρχει μια κατάθεση αυτού του ανθρώπου που συμμετείχε στα επονομαζόμενα μπουλούκια, ο οποίος λεει ότι δεν κατάλαβε τίποτα. Οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν για το γεγονός ότι έχει καταγραφεί στο βίντεο και έχει προσδιοριστεί το πρόσωπο. Βεβαίως αυτό θα το δείξει η ανάκριση, καθώς ο ίδιος δεν κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά ο αρχηγός του μπουλουκιού και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την εκδήλωση.

Στο ρεπορτάζ του Open μιλησε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων και ανέφερε τον ορισμό του εγκλήματος σύμφωνα με τον οποίο «η εγκληματική πράξη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινωνική συνείδηση, κάτι το οποίο είναι υποκειμενικό στοιχείο και στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα έθιμο το οποίο είναι εμπεδωμένο στη συνείδηση του κόσμου και όλος το κόσμος το επικροτεί»

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open TV:

Καλαμάτασαϊτοπόλεμοςεικονολήπτης