Εκλογές: Κανονικά οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων
NewsroomΔεν προβλέπεται αναστολή των κανονικών αδειών των δημοσίων υπαλλήλων, των Ν.Π.Δ.Δ. και του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τις διατάξεις της εκλογικής διαδικασίας.
Για τις ευρωεκλογές δύνανται να τεθούν σε εφαρμογή οι περί ανακλήσεως και απαγορεύσεως χορήγησης κανονικών αδειών διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας στις εκλογές των αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν κρίνεται σκόπιμη η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, η οποία να θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις του ισχύοντος, για τις βουλευτικές εκλογές άρθρου, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων των δημοσίων υπηρεσιών δεν εμπλέκεται στην προετοιμασία και διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Συνεπώς, δεν θα ισχύσει για τις προσεχείς ευρωεκλογές η ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών.
Επομένως, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να πάρουν άδειες τις επόμενες μέρες κανονικά, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του εκάστου φορέα.
- Ελληνικά νησιά μόνο για ξένους τουρίστες; Μια περιουσία τα ακτοπλοϊκά - Έως 650€ για μια οικογένεια
- Κακοποίηση 3χρονης στα Χανιά: Στη φυλακή μητέρα και σύντροφος - Η μαρτυρία-«κλειδί»
- Εκατομμύρια ασθενείς με καρκίνο του μαστού θα μπορούσαν να αποφύγουν τη χημειοθεραπεία
- Τρώτε γρήγορα το παγωτό σας και σας πιάνει πονοκέφαλος; Η κρυφή σύνδεση του «brain freeze» με τις ημικρανίες