Ελλάδα|09.11.2018 19:20

Πανικός στην Καβάλα: Επεσε γέφυρα - Εγκλωβίστηκαν 3 άτομα (pic)

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Τμήμα γέφυρας του κεντρικότερου οδικού άξονα της Καβάλας κατέρρευσε πριν από λίγο, χωρίς κάποιο άτομο να τραυματιστεί, αν και εγκλωβίστηκαν δύο οχήματα, ένα επιβατικό κι ένα γερανοφόρο.

Ο συγκεκριμένος δρόμος διασχίζει ολόκληρη την πόλη και περνάει από την παραλία, ενώ το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε βρίσκεται μπροστά από το παλιό νοσοκομείο.

Όπως είπε στο ethnos.gr η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η γέφυρα κατέρρευσε από το βάρος του γερανοφόρου οχήματος. Σημείωσε, παράλληλα ότι οι βάσεις της γέφυρας βρίσκονται μέσα στη θάλασσα.

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι τεράστιο για την κυκλοφορία της πόλης, αφού ουσιαστικά η Καβάλα κόβεται στα δύο.

«Το μόνο που μπορώ να σκεφθώ αυτή τη στιγμή ως προσωρινή λύση, είναι να ζητήσουμε από το στρατό να τοποθετήσει μία σιδερένια γέφυρα στο σημείο της κατάρρευσης. Αυτό, βέβαια, θα το αποφασίσουμε σε συνεννόηση και με τους άλλους φορείς της πόλης», είπε στο ethnos.gr η κυρία Τσανάκα.

Στην Καβάλα μεταβαίνει αύριο η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών της Εγνατίας Οδού προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την έκταση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την κατάρρευση της γέφυρας σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατάρρευση γέφυρας στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έπειτα απ΄ αυτή του Κομψάτου, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση.

«Είτε υπάρχει έλλειμμα στη συντήρηση, που είναι στην ευθύνη των δήμων και της Περιφέρειας, είτε υπάρχουν σοβαρά κατασκευαστικά λάθη- και είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τι ακριβώς συμβαίνει και να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν. Από εκεί και πέρα η αντίδραση της κυβέρνησης είναι άμεση και θα κάνουμε ό,τι πρέπει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

κατάρρευση γέφυραςΚαβάλα