Kορυδαλλός: Κρατούμενοι επιτέθηκαν σε σωφρονιστικό υπάλληλο για να μπουν σε άλλη πτέρυγα
NewsroomΚρατούμενοι στον Κορυδαλλού απείλησαν σωφρονιστικό υπάλληλο, προκειμένου να εισέλθουν σε άλλη πτέρυγα.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας. Οκτώ αλλοδαποί κρατούμενοι προσέγγισαν απειλητικά τον σωφρονιστικό υπάλληλο και πατώντας τα κουμπιά που ανοίγουν οι πόρτες επιχείρησαν να μπουν στην πτέρυγα. Ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και με την άμεση και συντονισμένη επέμβαση των υπολοίπων εν υπηρεσία σωφρονιστικών υπαλλήλων, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε και ομαλοποιήθηκε.
Κατασχέθηκαν 3 μαχαίρια και 2 σιδερένια αντικείμενα
Προκλήθηκε φθορά σε τηλέφωνα, ενώ από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό διάδρομο του θυρωρείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- μαχαίρια και -2- σιδερένια αντικείμενα.
Για το περιστατικό ενημερώθηκαν ο αρμόδιος Εισαγγελέας Επόπτης και η οικεία αστυνομική Υπηρεσία, που διενεργεί και τη σχετική προανάκριση.Η ασφάλεια των Σωφρονιστικών Καταστημάτων αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα και προς τον σκοπό αυτό όλα τα αρμόδια όργανα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την αποτροπή και άμεση αντιμετώπιση κάθε απόπειρας διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας τους.
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Ήθελε να χωρίσει να φύγει, αλλά δεν είχε πού να πάει» - Προθεσμία στον 41χρονο
- Ούτε ευρώ από τον περασμένο Αύγουστο οι γιατροί της Αθήνας για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» - Οι καταγγελίες
- «Προγραμματισμένοι» για καταστολή με στρατιωτικό εξοπλισμό: Η ακτινογραφία της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα
- Και επίσημα τέλος στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς - Το σχόλιο Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα