Ελλάδα|04.05.2019 01:56

Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν κτίριο στα Εξάρχεια

Newsroom

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου το βράδυ της Παρασκευής προχώρησαν σε ανακατάληψη κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Η ομάδα των των συγκεκριμένων ατόμων εισήλθε στο χώρο από ένα παράθυρο ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τη γύρω περιοχή. 

Το κτίριο εκκενώθηκε στις 18 Απριλίου έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση όταν και απομακρύνθηκαν 68 αλλοδαποί, πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν βρει προσωρινή στέγη.

Στο μεταξύ απόψε το βράδυ σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου ανέβηκε κείμενο μέσω του οποίου γινόταν η ενημέρωση για την ανακατάληψη του κτιρίου και καλούσε κόσμο σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από αυτό.

Στο κείμενο που υπογράφει η «Αυτοοργανωμένη Κοινότητα Καταληψιών, Μεταναστών/τριών και Διεθνιστών Συντροφισσών/ων» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο κοινός αγώνας των καταπιεσμένων είναι απειλή για την εξουσία και αυτόν τον αγώνα αποφασίσαμε να στεγάσουμε ανακαταλαμβάνοντας κομμάτι από το ‘χαμένο’ έδαφος, αυτό της Μπουμπουλίνας 42».

ΑναρχικοίπρόσφυγεςαντιεξουσιαστέςΕξάρχειαμετανάστες