Ελλάδα|09.11.2018 18:06

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας: «Λογοκρισία το λουκέτο σε sites»

Newsroom

«Στην Ελλάδα της ‘πρώτης φοράς Αριστεράς’, συνεχίζεται η επίθεση με λογοκρισία στο διαδίκτυο από ‘επιτροπές’. Η Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ) έβγαλε απόφαση που επιβάλλει με ποινή προστίμου στις εταιρίες παροχής Ίντερνετ να τερματίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που τους ανέφερε η Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων».

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Kόμματος Πειρατών Ελλάδας, μετά την απόφαση να κλείσουν sites τα οποία παρείχαν δωρεάν ξένες ταινίες και σειρές.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταγγέλλει την κίνηση αυτή ως «αντιδημοκρατική» και τονίζει: «Είναι η ΕΔΠΠΙ δικαστήριο; Όχι. Με ποιο δικαίωμα λοιπόν επιβάλλει λογοκρισία και ποινές;». Επιπλέον, ζητεί την άμεση κατάργηση της επιτροπής αυτής ή τον περιορισμό της σε συμβουλευτικό ρόλο για τον μόνο αρμόδιο που πρέπει να είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια.

Το πρωί της Παρασκευής μερικά από τα πιο γνωστά site, απ’ όπου κανείς μπορούσε να δει ή να κατεβάσει (χωρίς να πληρώσει) ταινίες και υπότιτλους, ανάμεσά τους το thepiratebay.org, δεν λειτουργούν πια, με απόφαση της ΕΔΠΠΙ. Η εν λόγω Επιτροπή ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο και με την πρώτη της απόφαση κατεβάζει τους διακόπτες σε 38 sites.

Η διάρκεια της διακοπής ορίστηκε στα τρία χρόνια από την ημέρα κοινοποίησης της απόφασης.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας