Πιερρακάκης: Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για το drone show
NewsroomΣφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νυχτερινό drone show της εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, με φόντο την Ακρόπολη και αποκορύφωμα την εικόνα ενός παπουτσιού να «πατά» τον Ιερό Βράχο. Η ενέργεια θεωρήθηκε προσβλητική προς την πολιτιστική κληρονομιά και προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Το επίμαχο διαφημιστικό σόου πραγματοποιήθηκε κατόπιν άδειας που χορήγησε η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, κάτι που έχει πλέον τεθεί υπό αυστηρή κριτική.
Παρέμβαση Πιερρακάκη: «Έγγραφες εξηγήσεις από το Δ.Σ.»
Στο φως των αντιδράσεων, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, ζήτησε έγγραφες εξηγήσεις από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, η οποία παραχώρησε τη σχετική άδεια στην εταιρεία.
Όπως επισημαίνουν πηγές του Υπουργείου, η σύμβαση και το χρηματικό αντίτιμο που καταβλήθηκε θεωρούνται αναντίστοιχα με την ιστορική και πολιτιστική αξία του χώρου του Ζαππείου, ενώ στηρίζονται σε απαρχαιωμένο θεσμικό και τιμολογιακό πλαίσιο που παραμένει αμετάβλητο για σχεδόν 20 χρόνια.
- Νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία ενόψει εκλογών - Τι προβλέπει ο σχεδιασμός
- Σιδηρόδρομος: «Εκτροχιάζεται» το χρονοδιάγραμμα στο Λάρισα-Βόλος - Παράταση ενός έτους και στο βάθος... αποζημιώσεις
- Υπόθεση Pizza Fan: Στον «αέρα» 2.500 εργαζόμενοι - Αστρονομικά κέρδη 150.000.000 εκατ. ευρώ
- Ψηφοδέλτια ΝΔ: Άρωμα γυναίκας, άνοιγμα στους 30ρηδες και πρόσωπα έκπληξη