«Καμπανάκι» Παπαζάχου για Εύβοια: «Φύγετε από αυτά τα σπίτια!»
NewsroomΈντονος προβληματισμός υπάρχει για τη σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια, με κλιμάκια μηχανικών να πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους στις ρωγμές που προκλήθηκαν σε κτίρια, ωστόσο οι σεισμολόγοι από τη μεριά τους εμφανίζονται καθησυχαστικοί.
Πάντως, ο καθηγητής Σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας στην ΕΡΤ ζήτησε από τους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα. «Είδα σήμερα και χθες ότι κατοικούνται κτήρια τα οποία είναι κίτρινα, παραμένουν μέσα. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
Ένα 5,2 μπορεί να γίνει σε τρία λεπτά από τώρα που μιλάμε, να δώσει σημαντικές επιταχύνσεις και να οδηγήσει σε αστοχίες και καταρρεύσεις. Δεν υπάρχει λύση για τους σεισμούς. Λύση για τους σεισμούς είναι μία αντισεισμική κατασκευή. Αν κάποιος μένει σε ένα παλιό σπίτι το οποίο δεν έχει κανένα εχέγγυο της μικρής προστασίας, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να μένει στο σπίτι εν μέσω μιας τέτοιας ακολουθίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι ζημιές είναι πολλές σε σπίτια, με έξι εξ αυτών να έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα. Κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών βρίσκεται στο Προκόπι και το Μαντούδι, εξετάζοντας τα σχολεία, που σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν εμφανίζουν προβλήματα στατικότητας. Παράλληλα, αναμένεται να γίνουν κάποιες επισκευές στην τοιχοποιία, ενώ οι ειδικοί εισηγήθηκαν στον δήμαρχο ότι μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά.
- Κυψέλη: Γέμισε ο δρόμος με υγρό τσιμέντο - Τι είναι ο αθηναϊκός σχιστόλιθος και τα σενάρια που εξετάζονται
- Η «μονιμοποίηση» του Στουρνάρα στην ΤτΕ, το βολικό ταξίδι του Δένδια στο Κόσοβο και ο εκνευρισμός στο επιτελείο Τσίπρα
- Πόση φθορά αντέχει η κυβέρνηση; Ο Λαζαρίδης το νέο πρόβλημα Μητσοτάκη - «Δεν θέλω ου!» (Ep27)
- Νεκρή 19χρονη στην Κεφαλονιά: «Μου έριξε χάπι βιασμού» - Οι γνώριμοι των Αρχών συλληφθέντες και οι καταγγελίες για τον αρσιβαρίστα