Δίκη για τη δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη: Για «καθεστώς άμυνας» μιλά ο αστυνομικός
NewsroomΣτο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βέροιας απολογήθηκε ο 37χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε, τραυματίζοντας θανάσιμα, τον Κώστα Φραγκούλη τον Δεκέμβριο του 2022 στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Τι υποστήριξε ο 37χρονος αστυνομικός ενώπιον του δικαστηρίου
Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ήταν σε καθεστώς άμυνας, υποστηρίζοντας ότι διέτρεχαν κίνδυνοι οι συνάδελφοι δικυκλιστές από την πορεία που ακολουθούσε το αγροτικό αυτοκίνητο με οδηγό τον 16χρονο.
Μάλιστα, υπεραμύνθηκε των ενεργειών του, λέγοντας ότι οι δύο διαδοχικές βολές που έριξε έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του οχήματος, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το αποτέλεσμα των ενεργειών του. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι το περιστατικό θα τον συνοδεύει σε ολόκληρη τη ζωή του.
Εντός της δικαστικής αίθουσας επικράτησε μικρής διάρκειας ένταση, με τον πατέρα του 16χρονου Ρομά να παρεμβαίνει, απευθυνόμενος προς τον 37χρονο αστυνομικό, καλώντας τον να πει την αλήθεια. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου.
Το παραπεμπτικό βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός, με βαθμό αστυφύλακα, διώκεται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και για εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών.
Στο κατηγορητήριο περιγράφεται αναλυτικά το χρονικό της καταδίωξης, που ξεκίνησε όταν η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε ότι το ανήλικο θύμα αποχώρησε με το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του από βενζινάδικο, χωρίς να πληρώσει τα 20 ευρώ που αντιστοιχούσαν στα καύσιμα που έβαλε.
- Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
- Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
- Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
- «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα