Υπόθεση κατασκοπείας στα Χανιά: Γιατί οι Αρχές βλέπουν σύνδεση του 26χρονου με τον Αζέρο που συνελήφθη στην Κύπρο
NewsroomΝέες πληροφορίες για την υπόθεση των δύο Αζέρων κατασκόπων, που συνελήφθησαν σε Χανιά και Κύπρο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας προβληματισμό στις Αρχές ασφαλείας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι δύο ύποπτοι φαίνεται να χρησιμοποιούσαν κοινό εξοπλισμό, στοιχείο που ενισχύει τις υποψίες για οργανωμένο δίκτυο.
Κοινή φωτογραφική μηχανή και τρίποδο
Όπως αποκαλύπτεται, οι δύο άνδρες είχαν στην κατοχή τους την ίδια μάρκα και μοντέλο φωτογραφικής μηχανής, τον ίδιο ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά και το ίδιο τρίποδο, το οποίο χρησιμοποιούσαν για να στηρίζουν την κάμερα στις παράνομες λήψεις τους. Τα ευρήματα αυτά έχουν σημάνει συναγερμό, καθώς υποδηλώνουν ενδεχόμενο συντονισμό και κοινό logistics πίσω από την αποστολή τους.
Στο επίκεντρο οι ψηφιακοί δίσκοι
Η έρευνα των ελληνικών Αρχών προχωρά με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εστιάζει πλέον στους δύο ψηφιακούς δίσκους που βρέθηκαν στην κατοχή του 26χρονου, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είχε προμηθευτεί τον εξοπλισμό από το κέντρο της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2025, λίγο μετά την άφιξή του στη χώρα.
Οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ αναλύουν το περιεχόμενο των δίσκων, αναζητώντας αποδεικτικά στοιχεία που θα φωτίσουν τους στόχους των δύο κατασκόπων, τα δρομολόγιά τους και τυχόν διασυνδέσεις με μεγαλύτερο δίκτυο πληροφοριών.
- «Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού
- ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400
- Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»