Φωτιά στη Ναύπακτο: Μικρές αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην περιοχή Πλατανίτης – Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια
Newsroom«Μικρές αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων, καταγράφονται στην περιοχή Πλατανίτης, της Ναυπάκτου, όπου σήμερα το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση», ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.
«Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές»
Όπως προσέθεσε ο δήμαρχος, «οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν, προκειμένου να τις θέσουν υπό έλεγχο, πριν πάρουν διαστάσεις».
Παράλληλα, ο Βασίλης Γκίζας είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε οικίες, παρά το γεγονός ότι η φωτιά έφθασε κοντά στα πρώτα σπίτια του οικισμού Άνω Πλατανίτης, διότι ήταν καταλυτική η παρέμβαση των πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων».
Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «τα μηχανήματα του Δήμου Ναυπακτίας βοήθησαν σημαντικά στο έργο της πυρόσβεσης, αφού άνοιξαν ζώνες πυροπροστασίας, ώστε να ανακοπεί το μέτωπο της φωτιάς».
Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 105 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 33 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.
Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής (29/06) περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα, στην περιοχή Πλατανίτης Ναυπάκτου, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των αρχών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρίσκεται σε εξέλιξη.
- Ο Νετανιάχου βάζει «μπλόκο» στα F35: «Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και έχει καταλάβει τη μισή Κύπρο»
- Η «ακτινογραφία» της ψήφου: Σε ποιες ομάδες διατηρεί σαφές προβάδισμα η Ν.Δ.- Πόσοι θέλουν πολιτική αλλαγή
- Και οι... θεοί κλαίνε! Ο Λιονέλ Μέσι δάκρυσε μετά την πρόκριση της Αργεντινής - Τον σήκωσαν στα χέρια οι συμπαίκτες του, τον αποθέωσε το κοινό
- Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα