Λιμενικοί έσωσαν 73χρονη κολυμβήτρια που παρασύρθηκε από ρέμα
NewsroomΣτιγμές αγωνίας το μεσημέρι της Δευτέρας στο λιμάνι Χερσονήσου στην Κρήτη για 73χρονη κολυμβήτρια, που παρασύρθηκε από ρέμα. Περίπου στις 12:00 το μεσημέρι, στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου ενημερώθηκαν πως μια γυναίκα καλούσε σε βοήθεια, αδυνατώντας να επιστρέψει στην ακτή.
Την έβγαλαν με ασφάλεια στη στεριά
Άμεσα κινητοποιήθηκαν δύο λιμενικοί, που προσέγγισαν την περιοχή από ξηράς, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν και το βραχώδες του εδάφους καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολη κάθε προσέγγιση από τη θάλασσα. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο ένας από τους λιμενικούς βούτηξε στο νερό κρατώντας σωσίβιο που ήταν δεμένο με σχοινί με τον δεύτερο να συνδράμει από την ακτή. Χάρη στον άριστο συντονισμό και την αποφασιστική παρέμβαση, κατάφεραν να προσεγγίσουν την 73χρονη και να τη βγάλουν με ασφάλεια στη στεριά.
Η γυναίκα, ελληνικής καταγωγής, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είχε καταπιεί λίγο νερό αλλά ήταν σε καλή κατάσταση και δεν κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της σε μονάδα υγείας, σύμφωνα με το cretalive.
- Τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Φόβοι για νέα ένταση στο Αιγαίο - «Υπάρχουν τα σπέρματα μιας κρίσης»
- UFO πάνω από την Ευρώπη: Οι Βρυξέλλες «στρέφουν» το βλέμμα στον ουρανό - Οι μαρτυρίες σε Ελλάδα και Κύπρο
- Ένας μύκητας που «τρέφεται» με ακτινοβολία: Σοκαριστική ανακάλυψη επιστημόνων στο Τσερνόμπιλ
- Πτώση ελικοπτέρου στη Σίφνο: Νιόπαντρο ζευγάρι σε γαμήλιο ταξίδι δύο από τα θύματα - Συγκλονιστικές μαρτυρίες και βίντεο-σοκ