ΟΑΣΑ: Η ανακοίνωση για το «ακυβέρνητο» λεωφορείο στη Βουλιαγμένης - «Ξεκινά η διαδικασία επιβολής ποινικών ρητρών»
NewsroomΘέση για τα περιστατικά που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες με αστικά λεωφορεία πήρε ο ΟΑΣΑ, εξηγώντας ότι αναζητά την παροχή εξηγήσεων από την ανάδοχο εταιρεία για τις συνθήκες, σημειώνοντας ότι ξεκινά διαδικασία επιβολής ποινικών ρητρών.
Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ
Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό, ότι ως προς τα περιστατικά της 4ης/7/2025 και το πρόσφατο συμβάν που σημειώθηκε κατά τις βραδινές ώρες της 9ης/7/2025 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, από λεωφορείο της αναδόχου κοινοπραξίας κατά την εκτέλεση του δρομολογίου “122: Σαρωνίδα – Σταθμός Αργυρούπολη” προκαλώντας υλικές ζημίες, αναζητά την παροχή εξηγήσεων από την ανάδοχο για τις συνθήκες που τούτα έλαβαν χώρα, στο πλαίσιο των σχετικών διαδικασιών παρακολούθησης της εκτέλεσης και τήρησης των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης παροχής υπηρεσιών, για το οποίο έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά.
Παράλληλα, εν όψει της ανωτέρω διερεύνησης του ΟΑΣΑ και των ανακριτικών αρχών, που έχουν ήδη επιληφθεί, ο Οργανισμός έχει εκκινήσει τη διαδικασία επιβολής ποινικών ρητρών, όπως αυτές προβλέπονται στη σχετική σύμβαση και τη νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων.
Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΑ παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην ασφάλεια των επιβατών, στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και την εξασφάλιση της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων των αναδόχων του.
- Πλαστά δικαιολογητικά και μισθωτήρια... μετά θάνατον: Πώς είχαν στήσει το «φαγοπότι» με τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βόρεια Ελλάδα
- Συντρίβονται τα ρεκόρ θερμοκρασιών: Η Ευρώπη «βράζει» κι αυτό είναι απλώς ένα σημάδι για όσα έρχονται
- Κυρανάκης: Στη Βουλή σε 10 ημέρες το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρικά πατίνια - Απαγόρευση στους ανήλικους και όριο ταχύτητας
- Κάλεσμα Τσίπρα για εγγραφή στην ΕΛΑΣ - Οι 7 δεσμεύσεις που υποσχέθηκε και οι πολιτικές αντιδράσεις