Ελλάδα|08.05.2019 16:50

Εγκαινιάστηκε η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Newsroom

Την δυνατότητα να προσφέρει σε νεογνά υψηλού κινδύνου που νοσηλεύονται σε νεογνικές μονάδες δωρεάν γάλα μέσω της τράπεζας μητρικού γάλακτος απέκτησε πρόσφατα το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. 

Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, στη Β΄ Νεογνολογική Κλινική του ΑΠΘ, την πρώτη που λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία δημιουργήθηκε σε κατάλληλους χώρους και υποδομές, με την στήριξη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, και εξοπλίστηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η δημιουργία της ήταν απολύτως απαραίτητη, καθώς έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, δεδομένου ότι η μοναδική Τράπεζα Γάλακτος για δότριες μητέρες λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στην Αθήνα και δεν επαρκεί για τις ανάγκες όλης της χώρας.

Με αφορμή τα εγκαίνια της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου προς τιμήν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη χορηγία στη Νεογνολογική Κλινική με σκοπό την ανακαίνιση του εξοπλισμού και τη δημιουργία της Τράπεζας. 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου κ. Βασίλης Παπάς τόνισε την μεγάλη σημασία της λειτουργίας της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την πολυσχιδή προσφορά του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η σημερινή εκδήλωση είναι ένα μνημόσυνο ευγνωμοσύνης προς τον αείμνηστο Σταύρο Νιάρχο. 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης ευχαρίστησε το Ίδρυμα Παπαγεωργίου και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη διαρκή στήριξή τους στο Νοσοκομείο και υπογράμμισε πως «Στην εποχή της δημογραφικής γήρανσης, ο,τιδήποτε επενδύεται στη νεολαία, σε οποιαδήποτε νεολαία, και στη βρεφική, είναι επένδυση πνοής. Είναι επένδυση στην Πατρίδα». 

Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου υποστηρίζει τη μητρότητα και παρέχει συμβουλευτική στήριξη στις γυναίκες πριν και μετά τον τοκετό αλλά και στην περίοδο του θηλασμού, με αποτέλεσμα το 80% των γυναικών που γεννούν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου να καταφέρνουν να θηλάσουν, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Α΄ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ κ. Γρηγόριος Γκριμπίζης.

Η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος που λειτουργεί ήδη στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου, εγκαινιάστηκε σήμερα (8.5).

τράπεζα μητρικού γάλακτοςΘεσσαλονίκηΝοσοκομείο Παπαγεωργίου