Ελλάδα|27.07.2025 16:46
Φωτιά στην Κοζάνη: Αναζωπύρωση στην Ποντοκώμη - Έκλεισε προληπτικά η Εγνατία
NewsroomΝέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Ποντοκώμη Κοζάνης σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν το πύρινο μέτωπο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε προς τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας.
Για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε το κλείσιμο της κυκλοφορίας και προς τις δύο κατευθύνσεις, με την κίνηση να διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.
Εναέρια μέσα σε κρίσιμη αποστολή
Από νωρίς το πρωί, στην κορυφή του βουνού πάνω από την Ποντοκώμη επιχειρούσαν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με στόχο να περιορίσουν το ανατολικό μέτωπο της φωτιάς.
Το πρώτο ελικόπτερο έφτασε στην περιοχή λίγο μετά τις 11:00, ενώ το δεύτερο προστέθηκε στην επιχείρηση το μεσημέρι, ενισχύοντας τη ρίψη νερού μεταξύ Ποντοκώμης και Πτολεμαΐδας.
Διαβάστε ακόμη
- Φόβοι για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ξανά: Στο ναδίρ η εκεχειρία - «Εγώ κάνω κουμάντο», λέει ο Τραμπ
- Στον φόβο των Ρίχτερ η Βόρεια Εύβοια: «Λέω "τώρα θα με πλακώσει το σπίτι"»
- Ολική έκλειψη ηλίου αυτό το καλοκαίρι: Πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια - Θα τη δούμε από την Ελλάδα;
- Ένα 24ωρο με αστροναύτες: Το ξύρισμα, το μπάνιο, το φαγητό και η... ζόρικη τουαλέτα