Πυροσβεστική: 3 συλλήψεις για εμπρησμό - Μελισσοκόμος κάπνισε τα μελίσσια του χθες στην Εύβοια
NewsroomΤρεις ημεδαποί επιβεβαίωσαν τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι φωτιές ξεκινούν συχνά από αμέλεια και εγκληματική αδιαφορία.
Συγκεκριμένα, ένας μελισσοκόμος αποφάσισε χθες, ημέρα ακραίας επικινδυνότητας και ενώ η Εύβοια καιγόταν, να καπνίσει τα μελίσσια του. Ένας άνδρας από την Αμφιλοχία προχώρησε σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και ένας τρίτος έβαλε φωτιά κοντά σε δασική έκταση, στα Σπάτα Αττικής.
Μόνο χθες, Παρασκευή, και ενώ η χώρα βρισκόταν σε πύρινο κλοιό, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποίησαν τρεις συλλήψεις σε Κρήτη, Χαλκίδα και Σπάτα. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα στους τρεις συλληφθέντες και σε άλλους τρεις Έλληνες που δεν συνελήφθησαν.
Αναλυτικά:
Συνελήφθη χθες 26 Ιουλίου 2025, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου, ημεδαπός, για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας – Ηρακλείου Κρήτης και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.125€.
Συνελήφθη χθες 26 Ιουλίου 2025, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χαλκίδας, ημεδαπός, για χρήση συσκευής καπνίσματος μελισσών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή του δήμου Χαλκίδας στην Εύβοια και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.750€.
Συνελήφθη χθες 26 Ιουλίου 2025, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, ημεδαπός, ο οποίος έθεσε φωτιά σε υπαίθριο χώρο πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή του δήμου Σπάτων Αρτέμιδας στην Αττική και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.875€.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.750€, χθες 26 Ιουλίου 2025, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Άρτας, σε ημεδαπό, για καύση σε υπολείμματα καλλιεργειών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή του δήμου Αμφιλοχίας στην Αιτωλοακαρνανία.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000€, χθες 26 Ιουλίου 2025, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, σε ημεδαπό, για ρίψη αναμμένου τσιγάρου πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή του δήμου Μαρκοπούλου στην Αττική.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000€, σήμερα 27 Ιουλίου 2025, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Καλάμου, σε αλλοδαπό, για χρήση συσκευής έψησης σε υπαίθριο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή του δήμου Ωρωπού στην Αττική.
- Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις
- Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
- Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»
- Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου