Ελλάδα|29.07.2025 21:25
Φωτιά στην Άσσηρο: Οι φλόγες έφτασαν στην παλιά εθνική οδό
NewsroomΜεγαλώνει το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην θέση Μαυροράχη στην Άσσηρο. Η φωτιά καίει χορτολιβαδικές εκτάσεις.
Η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών, στον κόμβο Στρυμονικού έχει διακοπεί για τα φορτηγά οχήματα ενώ κλειστό παραμένει και το ένα ρεύμα με κατεύθυνση προς Μαυροράχη. Οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί, ενώ μέχρι να «πέσει το φως» από αέρος επιχειρούσαν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Στην προσπάθεια κατάσβεσης επιχειρούν 67 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ, ενώ χρησιμοποιούνται μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και υδροφόρες.
Διαβάστε ακόμη
- Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες - Τι θα κάνει η κυβέρνηση
- Το κρίσιμο πρώτο εξάμηνο του 2026: Τι θα γίνει σε ελληνοτουρκικά και Ανατολική Μεσόγειο
- Όλο και πιο ακριβά τα φάρμακα: Στο 1 δις ευρώ θα φτάσει η συμμετοχή των ασθενών έως το 2028 – Τι έδειξε μελέτη
- Το στραβοπάτημα της κυβέρνησης στους αγρότες, ο Μυλωνάκης που υποφέρει από αμνησία και ο ευρωβουλευτής Παππάς που γρονθοκόπησε δημοσιογράφο