Θεσσαλονίκη: 17χρονος ο δράστης εμπρησμού δικύκλου - Είχε συλληφθεί και ως μέλος συμμορίας με ακροδεξιό μανδύα
NewsroomΈνας 17χρονος είναι ο δράστης εμπρησμού δικύκλου, ο οποίος σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Ιουλίου, στην περιοχή του Φαλήρου, στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί έφτασαν στην ταυτοποίησή του μετά από ενδελεχείς έρευνες.
Μάλιστα, ο νεαρός είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν, ως μέλος πολυμελούς συμμορίας που δρούσε υπό τον μανδύα ακροδεξιάς συλλογικότητας.
Το δίκυκλο καταστράφηκε ολοσχερώς από τον εμπρησμό, ενώ, παράλληλα, προκλήθηκαν φθορές και σε μία ακόμα δίκυκλη μοτοσικλέτα καθώς και σε επιβατικό αυτοκίνητο, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση. Επίσης, φθορές σημειώθηκαν σε τοιχοποιία και υδρορροές υπαίθριας πυλωτής παρακείμενης οικοδομής.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 17χρονου, στην οποία διαμένει με τη μητέρα του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ρουχισμός που τον τοποθετεί στο σημείο που έλαβε χώρα η έκνομη ενέργεια.
Ο νεαρός άντρας εντοπίστηκε σε περιοχή του κέντρου πόλης και σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν βαλλίστρα, δύο μαχαίρια εκ των οποίων το ένα αναδιπλούμενο και μαχαίρι τύπου ματσέτα.
Συνελήφθη και η 58χρονη μητέρα του, καθώς της είχε ανατεθεί με διάταξη η υπεύθυνη επιμέλεια του γιου της, αφού λόγω της προγενέστερης σύλληψής του, του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
- Νέες ταυτότητες: Τελειώνει ο χρόνος για τις παλιές - Μέχρι πότε πρέπει να αντικατασταθούν
- Οργή στην Ιταλία: Οδηγός λεωφορείου επιτέθηκε σε 15χρονο με αναπηρία επειδή δεν είχε εισιτήριο
- Καρυστιανού: Αποστάσεις από πρόσωπα που εμφανίζονται ως συνεργάτες της - «Δεν υφίσταται face control»
- Υποκλοπές: «Λέτε ότι η παρακολούθησή μου διατάχθηκε προφορικά;» - Οι διάλογοι «φωτιά» Ανδρουλάκη - Δεμίρη