Τα drones στρέφονται κατά της παραβατικότητας ανηλίκων: Οι δήμοι που θα εποπτεύουν περιοχές τους
NewsroomΟι δήμοι Κηφισιάς και Αγίας Παρασκευής θέλουν να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών τους και σε αυτό το πλαίσιο θα πετούν drones με θερμικές κάμερες, ώστε να εποπτεύουν περιοχές που καταγράφονται φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς από νεαρά άτομα, κατά κύριο λόγο.
«Το πρώτο εξάμηνο του 2025 είχαμε μείωση εγκληματικότητας στον Δήμο Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης κατά 35%, ποσοστό που προστίθεται στην περσινή μείωση που ήταν 45%», εξήγησε ο δήμαρχος, Βασίλης Ξυπολυτάς.
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η ασφάλεια των πλατειών περνά μέσα από τα σύννεφα, καθώς οι δήμοι Αγίας Παρασκευής και Κηφισιάς επιστρατεύουν drones με θερμικές κάμερες για να εποπτεύουν τις περιοχές τους, όπου καταγράφονται φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς.
Το υλικό, σύμφωνα με τις δημοτικές Αρχές, διατηρείται 15 ημέρες και διαγράφεται, με την αστυνομία να ενημερώνεται μόνο σε περίπτωση περιστατικού. Το μέτρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φαίνεται να έχει φέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής, με τα περιστατικά να έχουν μειωθεί όχι μόνο από τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και από τους νέους που έρχονται από άλλες περιοχές.
Πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα που δείχνει ότι η τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχος της πρόληψης, αρκεί να γίνεται με κανόνες και μέτρο.
- «Μαύρη» προειδοποίηση από το φλεγόμενο Ιράν κατά αμερικανικών πληγμάτων - Πάνω από 450 οι νεκροί διαδηλωτές
- Ψυχρή εισβολή: Πολικές θερμοκρασίες από το βράδυ - Πού θα χιονίσει στην Αττική
- Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς που έτρεχαν με μηχανές και έκαναν σούζες - Τα βίντεο στα social media
- «Επικίνδυνο»: Η Google απέσυρε ορισμένες απαντήσεις επισκόπησης AI μετά από κίνδυνο για την υγεία των χρηστών