Ελλάδα|10.11.2018 13:02

Επιχείρηση-σκούπα σε κέντρο Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ – 23 συλλήψεις

Τίμος Φακαλής

Μπαράζ συλλήψεων την Παρασκευή (09/11) το απόγευμα  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Κατά την επιχείρηση ελέγχθηκαν 285 άτομα και 137 οχήματα, ενώ συνελήφθησαν 23 άτομα, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας. Τα 23 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα για παραβάσεις του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών», παραβάσεις του Νόμου «Περί Αλλοδαπών», παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων», και για διωκτικά έγγραφα.

Η επιχείρηση επικεντρώθηκε κυρίως στις ευρύτερες περιοχές Καμάρας - Ροτόντας, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πλατείας Ναυαρίνου, πλατείας Αριστοτέλους, οδών Μοναστηρίου, Γιαννιτσών κ.α.

Κατά την επιχείρηση διατέθηκαν συνολικά 104 Αστυνομικοί και 39 αστυνομικά οχήματα των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα,  βεβαιώθηκαν 63 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ένα μαχαίρι.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν  με αμείωτη ένταση.

ναρκωτικάΑΠΘ