Καιρός – Αρναούτογλου: Πότε χαλάει ο καιρός – Πτώση της θερμοκρασίας
NewsroomΟ καιρός θα είναι καλός κατά τη διάρκεια του Σαββάτου σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας το μεσημέρι και το απόγευμα για τα ορεινά ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου, αλλά και αυτά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στα πελάγη και θα παραμείνουν γενικά εξασθενημένοι στις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα ανέβει γύρω στους 25 με 27 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα τοπικά στη Θεσσαλία την Ανατολική στερεά και την κεντρική Μακεδονία και λίγο παραπάνω και γύρω στους 23 με 25 και 26 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Την Κυριακή αναμένεται κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια. Θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι όχι πάνω από 3 με 4 τοπικά έως και 5 μποφόρ εκτός από τα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας όπου εκεί οι Νότιοι άνεμοι δεν αποκλείεται να αγγίζουν τα 5 με 6 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει στα επίπεδα της Κυριακής.
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, μεταβολή του καιρού αναμένεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας στις περισσότερες περιοχές κυρίως της δυτικής κεντρικής και Βόρειας χώρας. Οι νότιοι άνεμοι θα διατηρηθούν αγγίζοντας τα 5 με 6 μποφόρ κατά τόπους στα δυτικά και τα ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές εκτός από τα νότια και ανατολικά νησιωτικά τμήματα όπου εδώ προβλέπεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο.
- Συγκλονίζει η νέα τραγωδία με 15 νεκρούς σε ελληνικά ύδατα - Τι λένε δήμαρχος και Λιμενικό για τις συνθήκες
- «Μετωπική» Πλεύρη-αντιπολίτευσης για την τραγωδία στη Χίο: Ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στο Λιμενικό
- Νέα επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN που ρώτησε για Έπσταϊν: «Είσαι η χειρότερη»
- Η Λατινοπούλου επιμένει στη θανατική ποινή διακινητών - «Ούτε με βαλεριάνες, ούτε με ασπιρινούλες θα αντιμετωπίσουμε το Ισλάμ»