«Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»: Εκατοντάδες κόσμου στη συναυλία στήριξης του Global Sumud Flotilla στα Προπύλαια
NewsroomΔεκάδες πλοία σάλπαραν σήμερα από λιμάνια της Μεσογείου με σκοπό να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας.
Στην Πλατεία Συντάγματος εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για δηλώσουν την υποστήριξη τους στο εγχείρημα αλλά και να πουν άλλη μία φορά «όχι στη γενοκτονία» που διαπράττεται στη Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Τον λόγο πήραν άνθρωποι που συμμετείχαν σε προηγούμενες αποστολές και εκπρόσωποι παλαιστινιακών οργανώσεων, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς που στηρίζουν τον αγώνα της Παλαιστίνης.
Σάλπαραν τα πρώτα πλοία
Το πλήθος φώναζε δυνατά «ερχόμαστε από αέρα, θάλασσα, στεριά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά».
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συναυλία αλληλεγγύης. Τραγουδούν οι: Los Tre, Δημήτρης Μητσοτάκης, Sandazhinia, Νένα Βενετσάνου, Αργυρώ Καπαρού, Σταύρος Σιόλας, RATIONALISTAS, Νίκος Ξύδης, Πάνος Βλάχος, Τζώρτζια Κεφαλά (ΜΠΛΕ), Σπύρος Γραμμένος, Κωνσταντίνος Πουλής, Lost Bodies, Sourloulou, Aggelina, Εισβολέας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πύρινη Λαίλαπα, Αλεξάνδρα Μάγκου.
Στην ορχήστρα οι: Αντωνία Τσολάκη, Νίκος Ξύδης, Αλέξανδρος Κούρος, Ηρακλής Παχίδης.
Να σημειωθεί στον χώρο συγκεντρώνονται και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα δοθούν στα πλοία που θα πλεύσουν προς τη Γάζα για να δοθούν στον παλαιστινιακό λαό.
- «Στρατιωτικές συνέπειες που δεν έχετε ξαναδεί»: Απειλές Τραμπ μετά από πληροφορίες για νάρκες του Ιράν στο Στενό του Ορμούζ
- Η σοκαριστική αναφορά της καθηγήτριας πριν πεθάνει - «Δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του σχολείου και έχασε τη ζωή της»
- Forbes: Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους για το 2026 - Ποιοι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσά τους
- Η NASA άλλαξε τεχνητά την τροχιά δύο αστεροειδών - Τι σημαίνει αυτό για την άμυνα της Γης