Βίντεο – ντοκουμέντο από τη Μύκονο: 49χρονος εισέβαλε σε πολυτελή δωμάτια και σουίτες και έκλεβε τιμαλφή
Γιάννης ΖιάκαςΤον είχαν απαγορεύσει την είσοδο σε Γαλλία και Ισπανία, αλλά βρήκε ευκαιρία να δρα στη Μύκονο. Ο 49χρονος δράστης από την Αλβανία, μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του, εισέβαλε σε πολυτελή δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων στο «νησί των ανέμων», αρπάζοντας χρυσαφικά, επώνυμα ρολόγια, τσάντες και μέχρι και τις βέρες ενός επιχειρηματία που επρόκειτο να παντρευτεί την ίδια ημέρα.
Πώς δρούσαν
Οι κλοπές έγιναν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες στις περιοχές Άγιος Ιωάννης Διακόφτης και Μεγάλη Άμμος. Χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και σκούτερ για να μετακινούνται γρήγορα μεταξύ των στόχων τους και εισέρχονταν σε ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Η συνολική αξία των αντικειμένων που άρπαξαν ξεπερνά τις 195.000 ευρώ.
Σε αρκετές περιπτώσεις, όταν οι παθόντες αντιλαμβάνονταν την παρουσία τους ή προσπαθούσαν να τους σταματήσουν, οι δράστες πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα για να δημιουργήσουν πανικό και να διαφύγουν.
Σε μια από τις κλοπές, εισέβαλαν σε σουίτα όπου το ζευγάρι είχε ετοιμάσει τα στέφανα και τις βέρες του γάμου του, προκαλώντας σοκ λίγες ώρες πριν την τελετή.
Οι αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα. Με τη βοήθεια βιντεοληπτικού υλικού, διακριτικής επιτήρησης και ερευνών σε οχήματα και κατοικία του δράστη, εντοπίστηκε ο δράστης στην περιοχή Γλάστρου Μυκόνου και συνελήφθη.
Κατασχέθηκαν επώνυμα ρολόγια, χρυσαφικά, πολυτελείς τσάντες και άλλα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και τα κλεμμένα στέφανα και βέρες γάμου, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τα θύματα.
Η προανάκριση έδειξε ότι ο ίδιος δράστης ενέχεται και σε άλλες έξι κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχείων, ενώ παραμένει άγνωστο το ακριβές χρονικό διάστημα που διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του συνεργού του.
- Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
- Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
- Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο