Λέκκας για τον σεισμό στην Αμοργό: «Περιμένουμε δονήσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 5 Ρίχτερ»
NewsroomΜε σεισμό 3,9 Ρίχτερ ξύπνησε η Αμοργός το πρωί της Δευτέρας (15/9), προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και ξυπνώντας τους μνήμες από το μπαράζ σεισμών τον Φεβρουάριο.
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ, και η δόνηση είχε επίκεντρο 26 χλμ ΝΔ από την Αμοργό.
Λέκκας: «Δεν είναι ανησυχητικός ο σεισμός»
Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Όπως τόνισε, τέτοιες δονήσεις θεωρούνται φυσιολογικές μετά τη σεισμική έξαρση που σημειώθηκε στις αρχές του χρόνου. «Δεν είναι ανησυχητικός ο σεισμός. Είναι μέσα στο πρόγραμμα μετά τη μεγάλη κρίση του Φεβρουαρίου. Στην περιοχή περιμένουμε δονήσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 5 Ρίχτερ», υπογράμμισε.
Οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά τη σεισμικότητα στην ευρύτερη θαλάσσια ζώνη μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα ενεργή. Αν και τα φαινόμενα κρίνονται μέχρι στιγμής αναμενόμενα, οι ειδικοί τονίζουν ότι η προσοχή πρέπει να παραμείνει αυξημένη, ώστε να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και ετοιμότητα σε περίπτωση νέας ισχυρής δόνησης.
- Στα μπλόκα των αγροτών οι αποφάσεις μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - Τα πρώτα μηνύματα που στέλνουν
- Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι αρχές και τα 20 κρίσιμα δευτερόλεπτα
- Αποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των συγγενών
- Κολοσσιαία μαύρη τρύπα θα καταγραφεί για πρώτη φορά - Το επαναστατικό πρότζεκτ αστρονόμων