Ελλάδα|12.05.2019 09:41

Μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

Newsroom

Επεισοδιακό ήταν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας με ομάδες κουκουλοφόρων να κάνουν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και την Κουμουνδούρου.

Η πρώτη επίθεση έγινε περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στο υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα μια άλλη ομάδα έβαλε στο στόχαστρό της τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που φυλάσσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών. Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προς τα στενά του Ψυρρή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα με την αστυνομία να προχωρά τελικά σε επτά προσαγωγές.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εκφοβιζόμαστε

Σε ανακοίνωσή του μετά την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εγκληματικές ενέργειες που προσιδιάζουν σε αυτές του υποκόσμου» προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται». 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υπόκοσμου. Η επίθεση δεν στρέφεται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στη δημοκρατία».

επίθεση με μολότοφΣΥΡΙΖΑΜΑΤΚουμουνδούρου