Υπουργείο Μετανάστευσης: Ξεκίνησαν να αναρτώνται οι απορριπτικές αποφάσεις ασύλου
NewsroomΞεκίνησαν από σήμερα να αναρτώνται οι απορριπτικές αποφάσεις ασύλου που εκδίδει η Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, παρά τους ισχυρισμούς των προηγούμενων ημερών που έκαναν λόγο για επ’ αόριστον αναστολή έκδοσης απορριπτικών αποφάσεων ασύλου, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Οι αποφάσεις ασύλου πρώτου βαθμού μετά την αναγκαία ψηφιακή μορφοποίηση και επιβεβλημένη μετάφρασή τους σε 12 γλώσσες, άρχισαν εκ νέου από σήμερα να αναρτώνται.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ολοένα και πληθαίνουν οι καταδικαστικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων σε βάρος μεταναστών που διαμένουν παράνομα στη χώρα. Όπως ορίζει ο νέος νόμος, η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών που λαμβάνουν απορριπτικές αποφάσεις αναγκάζονται να επιλέξουν την οικειοθελή αποχώρηση τους από την χώρα προκειμένου να αποφύγουν τις ποινές φυλάκισης του πρόσφατου νόμου για το μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με αυτόν, όσοι συλλαμβάνονται δίχως νομιμοποιητικά έγγραφα κινδυνεύουν με μίνιμουμ ποινή φυλάκισης δύο έτη.
- Οι απειλές του Ντίλιαν μέσω Νίξον, το τενεκεδάκι της Νέας Αριστεράς και ο τολμηρός Πελεγρίνης που βλέπει τον Ανδρουλάκη πρωθυπουργό
- ΗΠΑ-Ιράν: Τι ζητά η κάθε πλευρά για να σταματήσει ο πόλεμος - Το «πικρό χάπι» και το θρίλερ των 15 σημείων
- «Τους έχουνε πιάσει, πρέπει να τα κλείσω όλα»: Συνεχείς οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τις απάτες κατά του ΕΦΚΑ
- Πακέτο με μόνιμα και έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση: Αποκαλυπτήρια σήμερα για το νέο κατώτατο μισθό