Πώς πιάστηκαν οι Τούρκοι στον Έβρο: Η ενέδρα της ΕΛΑΣ και ο βαρύς οπλισμός
Γιάννης ΖιάκαςΤη στιγμή που περνούσαν τον ποταμό Έβρο, «φορτωμένοι» με βαρύ οπλισμό, κορυφώθηκε η επιχείρηση σύλληψης των 13 Τούρκων. Εκεί τους περίμεναν οι Έλληνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. , που είχαν στήσει ενέδρα έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση, και τους συνέλαβαν πριν προλάβουν να κινηθούν.
Οι πληροφορίες για την επικείμενη μεταφορά όπλων είχαν φτάσει στις Αρχές αρκετό καιρό νωρίτερα, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι οργανωμένα κυκλώματα της τουρκικής μαφίας αναζητούσαν τρόπους να τροφοδοτήσουν με οπλισμό εγκληματικές οργανώσεις στην Ελλάδα. Στόχος τους ήταν η δημιουργία αποθήκης με σύγχρονο στρατιωτικό υλικό στο Τυχερό Έβρου.
Στην επιχείρηση κατασχέθηκαν 147 ολοκαίνουργια πιστόλια Glock και 190 γεμιστήρες, ποσότητα που θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.
Παρότι οι συλληφθέντες δηλώνουν «γκιουλενιστές», οι Αρχές θεωρούν ότι ο πραγματικός σκοπός τους ήταν να ενισχύσουν με όπλα τα τουρκικά εγκληματικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Οι 13 κρατούνται και ανακρίνονται από εξειδικευμένα στελέχη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί το εύρος του δικτύου και οι τελικοί αποδέκτες του οπλισμού.
Στη δημοσιότητα το οπλοστάσιο
- «Ξέχασαν» να δηλώσουν πάνω από 14,3 εκατ. ευρώ στα πόθεν έσχες - Το «κόλπο» της κενής κόλλας
- Πώς οδηγήθηκε η Ισπανία ξανά σε εκλογές - Η αλληλουχία κρίσεων που «ροκάνισε» τη θέση του Σάντσεθ
- Σταύρος Ξαρχάκος: Αγωγή από την κληρονόμο του Νίκου Γκάτσου για το «Ρεμπέτικο - 40 Χρόνια Μετά»
- Τρομακτικό τροχαίο: SUV πέφτει με μεγάλη ταχύτητα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο και σκοτώνει άνδρα που κοιμάται