Ελλάδα|13.05.2019 20:46

Αποκλειστικό Open TV: 17χρονος όμηρος συμμορίας για πολλές ώρες (vid)

Newsroom

Στόχος της συμμορίας, που τον έβαλε στο στόχαστρό της την ώρα που περπατούσε στην οδό Ούλωφ Πάλμε, ήταν να πάρουν τα προσωπικά του αντικείμενα (κλειδιά, κινητό τηλέφωνο, ταυτότητα), προκειμένου να εισβάλουν στο διαμέρισμα της οικογένειάς του στο Παγκράτι. Όσο εκείνος ήταν όμηρος σε απόμερο σημείο στου Ζωγράφου, τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας εισέβαλλαν στο σπίτι του.

Ο 17χρονος περιέγραψε στο Open TV τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Περπατούσα στην Ούλωφ Πάλμε όταν ξαφνικά με ακινητοποίησαν. Με έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και άρχισαν να με χτυπάνε και να με ρωτάνε εάν υπάρχουν λεφτά στο σπίτι μου και που αυτά βρίσκονται. Με έβαλαν στο πορτμπαγκάζ. Προσπάθησα να φύγω αλλά μάταια. Αφού με περιεφέραν για ώρα με το αυτοκίνητο με πήγαν στην Πολυτεχνειούπολη. Εκεί με έδεσαν με ένα καλώδιο φορτιστή σε ένα δέντρο. Με κράτησαν συνολικά περίπου τρεις ώρες».

Η ομηρία έληξε όταν ένας από τους ληστές που μπήκαν στο σπίτι του πήρε τηλέφωνο τα άτομα που τον κρατούσαν όμηρο, δίνοντας εντολή να απελευθερωθεί ο όμηρος. Οι γονείς του είχαν ήδη ενημερώσει την Αστυνομία ότι το παιδί τους αγνοείται. Όταν ο 17χρονος απελευθερώθηκε απευθύνθηκε στους πρώτους αστυνομικούς που είδε στο δρόμο του, οι οποίοι τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου. «Όταν με είδαν οι αστυνομικοί μου είπαν: Εσύ είσαι το παιδί που ψάχνουμε;».

Λίγο νωρίτερα ο πατέρας του ανήλικου είχε παλέψει με τα μέλη της συμμορίας που απήγαγαν το γιο του και μπήκαν στο διαμέρισμα της οικογένειας στο Παγκράτι. Την ώρα της επίθεσης στο σπίτι εκτός από τον πατέρα, στο διαμέρισμα βρισκόταν η μητέρα του 17χρονου και ο μικρότερος αδερφός του, ηλικίας 15 ετών. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, καθώς έχουν βρει το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στη ληστεία. 

ληστέςομηρία