Χαλκίδα: Μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία στο σχολείο όταν πάτησε διακόπτη για να ανοίξει το φως
NewsroomΑκόμα ένα περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο δείχνει την προβληματική κατάσταση πολλών κτηρίων που υποδέχονται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά.
Μαθήτρια στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στο Μουσικό Σχολείο, υπέστη ηλεκτροπληξία όταν επιχείρησε να ανάψει το φως, γεγονός που όπως γράφει το eviaonline.gr, προκάλεσε οργή στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και πολλές φωνές διαμαρτυρίας.
Όπως καταγγέλλει η Ένωση, το κορίτσι μεταφέρθηκε άμεσα και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ευτυχώς εκτός κινδύνου.
Δύο ημέρες νωρίτερα, μάλιστα, δηλ τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, σημειώθηκε βραχυκύκλωμα σε υποσταθμό της ΔΕΗ μέσα στον χώρο των ΕΠΑΛ Χαλκίδας, προκαλώντας ανάφλεξη στον μετασχηματιστή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μόνο από τύχη δεν προκλήθηκε μεγαλύτερο ατύχημα».
Η Ένωση Γονέων κάνει λόγο για «εγκληματική αμέλεια» εκ μέρους του Δήμου και του Υπουργείου Παιδείας, επιρρίπτοντάς τους ευθύνες για την έλλειψη συντήρησης και ελέγχου των σχολικών κτιρίων, που –όπως αναφέρει– «είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθήτριας και την έκθεση σε κίνδυνο δεκάδων μαθητών».
Η ανακοίνωση
«Έχουμε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για την κατάσταση της σχολικής στέγης στη Χαλκίδα, αλλά δεν πάρθηκαν μέτρα ασφαλείας. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δίκαιο αίτημά μας: τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ασφαλή σχολεία και να έχουν σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν Παιδεία».
Η Ένωση ζητά άμεσους ελέγχους στα δύο σχολεία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, προκειμένου –όπως τονίζει– «να μην κινδυνεύσει ποτέ ξανά παιδί μέσα στο σχολείο του».
- Η σημαδιακή 2η μέρα του έτους για τον Μαύρο Καβαλάρη – Το 1924 παραιτήθηκε και το 1945 επανήλθε ως Πρωθυπουργός
- Η ντροπή της Ελλάδας: Τα αξιώματα που απήλαυσαν όσοι σχεδίασαν τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια
- Τα σενάρια για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά, τα αποκαλυπτικά βίντεο και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες
- Θρήνος για τον Τόμι Λι Τζόουνς: Νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου η 34χρονη κόρη του