Ελλάδα|16.10.2025 16:23

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ισόβια στον 50χρονο για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του

Newsroom

Την ενοχή του 50χρονου για την εν ψυχρώ δολοφονία της 40χρονης πρώην συζύγου του, στη μέση του δρόμου στο Μενίδι, τον Μάιο του 2024 αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, και απέρριψε τους ισχυρισμούς του ότι τέλεσε το έγκλημα σε βρασμό ψυχικής ορμής.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι ο δράστης είχε αποφασίσει εκ προμελέτης να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, αφού είδε φωτογραφίες της με άλλον άνδρα. Της έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της και τη μαχαίρωσε πολλές φορές στον λαιμό και στην κοιλιά.

Η απολογία του γυναικοκτόνου - «Μου είπε να χωρίσουμε, δεν ήθελα»

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανοημένος κατά την απολογία του υποστηρίζοντας πως αγαπούσε το θύμα αλλά ουδέποτε χειροδίκησε σε βάρος της. «Μου είπε να χωρίσουμε, εγώ δεν ήθελα. Έλεγε ότι πίνω, οκ έπινα. Δεν έχανα τον έλεγχο τελείως, αλλά ένας πιωμένος…».

Για την ημέρα της δολοφονίας ισχυρίστηκε πως είχε πιει αλκοόλ και ότι στόχος του ήταν να συναντηθεί με το νέο σύντροφο του θύματος. «Πήγα εκεί που ήξερα περίπου το ώρα φεύγει για δουλειά. Πήγα εκεί να του πω να μείνει μακριά από τα παιδιά μου. Αυτή να φεύγει για δουλειά και αυτός να μένει με τα παιδιά μου. Το μαχαίρι το πήρα για προστασία γιατί ήξερα τι άνθρωπος είναι αυτός. Σε καμία περίπτωση δεν πήγα να τη σκοτώσω. Της είπα πες του να κατέβουμε να μιλήσουμε. Και αυτή αρνήθηκε. Εκεί θόλωσα, δεν ήξερα τι να κάνω. Ο νους μου δεν το σηκώνει αυτό το πράγμα που έχω κάνει. Να φτάσω στο σημείο να σκοτώσω».

Μενίδιδολοφονίακατηγορούμενοςειδήσεις τώραγυναικοκτονία