Ελλάδα|14.05.2019 13:56

Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο Μακεδονία (pics)

Τίμος Φακαλής

Νωρίτερα από το 2021 που είναι και ο συμβατικός χρόνος παράδοσης του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του υπογείου, του ισογείου και τα συνεργεία εργάζονται αυτή την περίοδο για τη διαμόρφωση του πρώτου ορόφου. Συνολικά, το κτίριο θα αποτελείται από δύο ορόφους. 

«Έχει καλυφθεί μεγαλύτερη πρόοδος από αυτή που αρχικά περιμέναμε», ανέφερε στο ethnos.gr ο PR Manager της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, σχολιάζοντας το χρονοδιάγραμμα των κατασκευών. 

Ο νέος τερματικός σταθμός, ο οποίος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020, θα καλύπτει 34.000 τ.μ. και μαζί με τα 24.000 τ.μ. του παλιού τερματικού, που θα ανακαινιστεί, θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 9 εκατ. επιβάτες.

Μεγαλύτερη επιφάνεια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα διατεθεί και για εμπορικές χρήσεις. Οι εμπορικοί χώροι στα Duty Free θα θυμίζουν εξωτερικά τους χώρους στο «Ελ. Βενιζέλος» και από 900 τ.μ. σήμερα, θα φθάσουν να καλύπτουν 3.000 τ.μ.

Με το νέο terminal τα check in points θα αυξηθούν κατά 47% και οι πύλες κατά 50%.

αεροδρόμιο Μακεδονία