Προκόπης Παυλόπουλος στο OPEN: «Καμιά απολύτως υποχώρηση για την Τουρκία»
NewsroomΚαμπανάκι για την πορεία των συζητήσεων με την Τουρκία, χτυπά με συνέντευξή του στο OPEN ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εφιστώντας την προσοχή της ελληνική κυβέρνησης στην εμμονική τακτική της γειτονικής χώρας στη Θράκη, στο Αιγαίο και το Κυπριακό.
Σχολιάζοντας τις προσπάθειες της Τουρκίας να μπει στο αμυντικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης SAFE ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε: «Σε καμιά περίπτωση ότι μπορούμε να κατευνάσουμε την Τουρκία με υποχωρήσεις. Και εδώ η Ευρώπη δείχνει την παρακμή της. Είναι αδιανόητο να έρχεται η Τουρκία και να απειλεί την Ελλάδα και η οποία κατέχει το 1/3 κράτους μέλους της Ε.Ε., της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι Ευρωπαίοι πάνε να βάλουν από την πίσω πόρτα την Άγκυρα στην ευρωπαϊκή άμυνα. Το βέτο είναι δεδομένο και από την Ελλάδα και την Κύπρο».
Συνεχίζοντας ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας εξαπέλυσε τα πυρά τον στον Εμανουέλ Μακρόν τονίζοντας: «Είναι επίσης ντροπή να βλέπουμε και τον Γάλλο πρόεδρο να ασκεί πιέσεις για να γίνει η Τουρκία μέλος της Ε.Ε.».
Οι «κόκκινες γραμμές»
Σε ό,τι αφορά τις «κόκκινες γραμμές» έναντι της Τουρκίας για τα εθνικά μας Θέματα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιμείνει στις πάγιες θέσεις της σύμφωνα με τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου.
«Μια τέτοια εξωνημένη εικόνα της Ε.Ε. είναι η ευθεία απόδειξη της παρακμής της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν προσβάλλεται από αυτά. Αλλά αυτοί αποδεικνύουν τον κατήφορο της Ευρώπης. Για εμάς το δίδαγμα είναι σαφές.,Με αυτή την Τουρκία δεν μπορείς να κάνεις υποχωρήσεις από αυτά που σου δίνει το Διεθνές Δίκαιο».
Και συνέχισε ο Προκόπης Παυλόπουλος: «Απορώ πως αυτό δεν γίνεται κοινός τόπος και εδώ και στην Ε.Ε. Η Τουρκία από τότε που κατέκτησε το 1/3 της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα έχει τρεις στόχους. Θέλει να «καταπιεί» την Κύπρο ολόκληρη, να διχοτομήσει το Αιγαίο και να αυτονομήσει τη Θράκη. Με κάθε υποχώρηση σε ένα από αυτά τα πεδία η Τουρκία βάζει εάν λιθαράκι α πετύχει τους στόχους της».
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων